

اگر شما در مسیر ابتدای طراحی سایت هستید، با توجه به مطالبی که در مقاله انواع پلتفرم ها بیان کردیم، بهترین گزینه ای که می توانید انتخاب کنید، وردپرس است. دلیل این مسئله هم رایگان بودن و البته در اختیار بودن آموزش های مختلف برای این پلتفرم است. علاوه بر این برای استفاده از این قالب نیازی به داشتن اطلاعات برنامه نویسی نیست و تنها با استفاده از گزینه های درگ اند دراپ می توانید طرح مورد نظر سایت خود را ایجاد کنید. در این مقاله می خواهیم طراحی سایت با وردپرس را به شما آموزش دهیم.
برای طراحی سایت به وردپرس به چه چیزهایی نیاز داریم؟
برای این که شما بتوانید از پلتفرم وردپرس و تم های آن استفاده کنید نیاز به مسیری دارید که بتوانید قالب را روی آن نصب کنید. برای دست یابی به این مسیر شما به دامنه و هاست نیاز دارید. دامنه آدرسی است که کاربران با استفاده از آن می توانند در موتورهای جستجو وب سایت شما را جستجو کنند و هاست نیز فضایی است که شما می توانید هر آنچه مربوط به وب سایت شما است مانند قالب، افزونه، عکس، فیلم و … را روی آن قرار دهید. انواع مختلفی از هاست وجود دارد. مانند هاست اشتراکی، اختصاصی، سرور مجازی و … . معمولا وب سایت هایی که هاست با طرح های مختلف را ارائه می دهند، دامنه نیز می فروشند. سعی کنید هر دو را از یک جا خریداری کنید تا هاست و دامنه با همدیگر توسط پشتیبانی ست شود.
توجه : اگر شما تازه شروع به طراحی سایت با وردپرس کرده اید می توانید از هاست و دامنه رایگان استفاده کنید، تا اگر به مشکل خاصی برخوردید نگرانی خاصی نداشته باشید. معمولا در این حالت، اعتبار این دو چیزی حدود ۱ ماه است.
مراحل طراحی سایت با وردپرس :
ذخیره سازی وردپرس :
بعد از اینکه تنظیمات هاست و دامنه شما انجام شد، شما یک نام کاربری و رمز خواهید داشت که از آن برای ورود به سرور اطلاعاتی سایت خود استفاده نمایید. تقریبا برای تمام پلتفرم هایی که وجود دارد، شما با استفاده از یک کلیک می توانید نصب را انجام دهید.
وارد حساب هاستینگ و سپس کنترل پنل شوید. گزینه file manager را انتخاب کنید و با استفاده از گزینه آپلود فایل زیپ وردپرس را روی هاست قرار دهید. بعد از آن روی فایل راست کلیک کرده و فایل را آن زیپ کرده و سپس فایل زیپ را از روی هاست پاک کنید. در نهایت فایل مورد نظر را با استفاده از گزینه move به فایل public_html انتقال دهید.
تنظیمات دیتابیس :
دیتابیس محلی است که شما داده های سایت را روی آن قرار می دهید. در این مرحله باید در همان فایل کنترل پنل گزینه دیتابیس را انتخاب نمایید. نامی برای دیتابیس خود ایجاد کنید و بعد از آن یک کاربری و رمز با استفاده کردن اضافه کردن کاربر ایجاد نمایید. در نهایت به کاربر این امکان را بدهید که هر تغییری را روی دیتابیس انجام دهد.
نصب وردپرس :
باید آدرس دامنه ای که انتخاب کردید را در نوار ابزار مرورگر وارد نمایید. اگر همه چیز به درستی انجام شده باشد، صفحه ای ظاهر می شود که شامل برخی از مهمترین دستور العمل های وردپرس است. گزینه بزن بریم را انتخاب کرده و در قسمت های مختلف اطلاعات خواسته شده را وارد کنید. زمانی که نصب با موفقیت انجام شد، در نهایت صفحه ورود سایت برای شما نمایش داده می شود.
انتخاب تم وردپرس :
متناسب با نوع سایتی که می خواهید می توانید یکی از قالب های وردپرس را انتخاب کنید. این قالب ها هم به صورت رایگان هستند و هم غیر رایگان. برای انتخاب قالب باید وارد پیشخوان وردپرس شوید.
گزینه نمایش و سپس پوسته ها را انتخاب کنید. در میان قالب هایی که نمایش داده می شوند یکی از آن ها را انتخاب کنید.
توجه : در میان انتخاب هایی که وجود دارد حتما گزینه ای را انتخاب کنید که ریسپانسیو هم هست. یعنی در همه دستگاه های الکترونیکی به صورت بهنیه نمایش داده می شوند.
قالب را انتخاب کنید، گزینه نصب و سپس فعال سازی را انتخاب کنید.
توجه : اگر شما تم خود را به هر دلیلی تغییر دهید، دیگر نیازی نیست که نگران از دست رفتن محتواهای خود باشید. تنها چیزی که تغییر می کند ظاهر است، همین!
تولید محتوا در وردپرس چگونه است؟
شما می توانید محتوای خود را در سایت به سه فرم نوشته، برگه و صفحه لندینگ قرار دهید.
نوشته آن چیزی است که توسط مرورگرها بررسی شده و رتبه دهی می شوند. پس بهتر است که محتوای سایت خود را تا جایی که امکان دارد به صورت نوشته قرار دهید.
می توانید از مسیر زیر برای انجام این کار استفاده کنید. محیط نوشتن مطلب در وردپرس دقیقا شبیه با ورد است. پس شما دچار مشکلی نخواهید شد.
صفحه چیزی است که شما به منوی اصلی خود لینک می کند که معمولا توسط خزنده های گوگل رتبه دهی نمی شود. صفحاتی مانند درباه ما، تماس با ما و … نمونه ای از صفحات سایت هستند. برای اضافه کردن یک برگه در سایت خود می توانید از مسیر زیر استفاده کنید :
همراهان عزیز، طراحی سایت با وردپرس جزئیات زیادی دارد که در مقالات بعدی به آن می پردازیم. اگر در اجرای هر کدام از مراحل به مشکل برخوردید، می توانید از طریق بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.