

پلتفرم های طراحی سایت این فرصت را در اختیار کسب و کارهای کوچک قرار می دهد تا بدون نیاز به استخدام یک برنامه نویس ماهر و پرداخت هزینه بالا بتوانید معرفی برند و فروش خود را در فضای مجازی آغاز کنید. مسئله ای که وجود دارد این است که از کدام یک از پلت فرم ها باید برای شروع استفاده کرد. در این مقاله ما پلتفرم های مناسب را به همراه مزایا و معایب آن ها به شما معرفی می کنیم تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
از وب سایت خود چه انتظاراتی دارید؟
قبل از این که یکی از پلتفرم های طراحی سایت را انتخاب کنید، بهتر است که روی یک کاغذ یادداشت کنید که وب سایت شما باید چه ویژگی هایی داشته باشد و به چه اهدافی برسید. به عنوان مثال شما باید تعیین کنید که سایت شما دارای ویژگی هایی مانند بلاگ، گالری، فروشگاه آنلاین، سیستم رزرو، فرم تماس، اسلایدر و … باشد یا نه! بعد از آن باید تعیین کنید که آیا می خواهید که وب سایت خود را به روز کنید و در آینده توسعه دهید یا نه.
اگر شما نمی دانید که دقیقا به چه چیز هایی نیاز دارید بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که شرایط رقبای خود را مورد بررسی قرار دهید. طبیعتا شما باید حداقل امکانات این رقبا را داشته باشید تا از رقابت جا نمانید!
معرفی انواع پلتفرم های طراحی سایت :
وردپرس :
وردپرس محبوب ترین پلتفرم های طراحی سایت است به گونه ای که چیزی حدود ۲۸ درصد از وب سایت های سطح جهان با این پلتفرم طراحی شده اند. این پلتفرم به دلیل داشتن ویژگی هایی مانند قوی بودن، ریسپانسیو بودن، قابلیت توسعه داشتن و … بهترین انتخاب برای افرادی است که در ابتدای مسیر هستند. این پلتفرم به صورت متن باز و رایگان در اختیار شما قرار می شود به این معنا که شما می توانید تا جایی که می خواهید شخصی سازی سایت را انجام دهید.
مزایا :
وردپرس به شما این امکان را می دهد که کنترل کاملی روی تمام امکانات سایت خود داشته باشید و همچنین به شما اجازه می دهد تا هر گونه سایتی مانند سایت فروشگاهی، فروم، خدماتی، شرکتی، خبری و … طراحی کنید. ای پلتفرم دارای تم و قالب های رایگان و غیر رایگان است که شما می توانید یکی از آن ها را متناسب با آنچه که نیاز دارید انتخاب نمایید. علاوه بر این، این قالب ها دارای بیش ۵۰ هزار پلاگین یا افزونه وردپرس هستند که شما می توانید با استفاده از آن ها تمام آن امکاناتی که از سایت انتظار دارید را به آن اضافه نمایید. این افزونه ها مشابه با برنامه هایی هستند که شما به تلفن همراه خود اضافه می کنید. وردپرس این قابلیت را دارد که شما یک سایت را به چند زبان راه اندازی کنید.
معایب :
برای اینکه مطمئن باشید سایت به درستی کار می کند باید از به روز بودن قالب، افزونه ها اطمینان داشته باشید و همواره بک آپ گیری از سایت انجام دهید. در برخی مواقع ممکن است افزونه ها با وردپرس و یا با یکدیگر سازگاری نداشته باشند و همین مسئله موجب متوقف شدن کار سایت شود.
شاپیفای :
شاپیفای یکی از پلتفرم های طراحی سایت است که معمولا برای وب سایت های فروشگاهی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر این پلتفرم چیزی حدود۱ میلیون کاربر فعال دارد و چیزی حدود ۴۰ بیلیون محصول از طریق این پلتفرم به فروش رسیده است.
مزایا :
در این پلتفرم شما نیازی نیست که نصب نرم افزار، به روز رسانی و بک آپ گیری انجام دهید چرا که تمام این کارها توسط خود این سیستم انجام می شود. برای اضافه کردن درگاه پرداخت شما گزینه های مختلفی مانند پرداخت شاپیفای را پیش رو خواهید داشت. تنوع در این پلتفرم نیاز است به گونه ای که شما نیازی به کد نویسی اضافه تری ندارید. شاپیفای یکی از پلتفرم های طراحی سایت است که شما تنها با استفاده از گزینه های درگ اند دراپ، سفارشی سازی قالب را انجام دهید.
جالب است بدانید که شما می توانید شاپیفای را با ورپرس ادغام کرده و از مزیت هر دو به بهترین شکل استفاده کنید.
معایب :
علاوه بر این که هزینه استفاده از این پلتفرم بالا است، شما در صورتی که نیاز داشته باشید، سایت را انتقال دهید با مشکلات زیادی رو به رو می شوید.
جوملا :
یکی دیگر از پلتفرم های طراحی سایت جوملا است که به راحتی می توانید هر تغییری را در سایت اعمال کنید. این پلتفرم با ارائه به روز رسانی های مداوم سعی می کند عملکرد درستی داشته باشد.
مزایا :
سیستم مدیریت محتوای این پلتفرم ساده است و به طور اتوماتیک ریسپانسیو است.
معایب :
این پلتفرم اگرچه محبوب است اما ماند وردپرس چندان جامعه پشتیبانی قوی ندارد. به این معنا که شما پاسخ سوال خود را خیلی سخت در اینترنت با یک سرچ کردن پیدا کنید.
پیشنهاد ما در بین پلتفرم های طراحی سایت، وردپرس است. چرا که هم کار با آن ساده است و هم این که شما را به هر آنچه که از بک وب سایت نیاز دارید می رساند.